drachtdagboek G

© Copyright. All Rights Reserved.

NadatDonna loops werd begon de spanning te komen,een eerste nestje is toch altijd afwachten hoe het gaat .

Op dag 10 ging ik met haar naar de dierenarts voor het prikken van de progesteron en tot mijn verbazing was dat al het goede moment om te gaan dekken,dus op 30-4-20 de eerste keer en 0p 2-5-20 de tweede keer dekken.

en dan begint het afwachten want pas met 4 weken kun je iets zien met een echo.

wel vond ik al heel snel het gedrag van Donna anders,lomer en dulde Ayla en Cooper niet meer in haar buurt.

Op 29-5 20 konden we dan eindelijk voor de echo heen en werd de dracht bevestigd,5 gezien op de echo dus minimaal 5 of meer.

En dan ineens zie je haar ook groeien eerst nog een beetje maar de laatste twee weken enorm.

En altijd honger.

22-6-20 zijn we voor een röntgen gegaan en zagen toen 9 pupjes.

Van zaterdag op zondag nacht 27-6 werd Donna onrustig en had ze een temperatuur daing van 1 graad dus de voorbereidingen van de bevalling zijn begonnen

Na niet al te langpersen werd pupje 1 om 6.19 uur geboren een reu van 555 gram.

best snel daarna kwam een teefje om 6.52 uur met 597 gram,een flinke dame dus.

Ook nummer 3 ging vlot weer een reu om 7.13 uur met 500 gram.

Voor de 4e nam Donna even een kleine pauze en deze dame werd geboren om 8.19 en was ook steviger dan de reuen ,583 gram.

nummer 5 een reutje kwam heel vlot ook weer maar Donna was uit de werpkist gelopen en in de stoffen bench gaan liggen en daar werd dit mannetje dus heel snel geboren om 8.37uur  ,wij konden er niet tegen knipogen hoe snel dat hij er lag 517 gram.

Toen even weer rust en een uurtje later lag er al een reutje van 496 gram het was toen 10.31.

En weer konden we bijna niet knipogen want om 10.46 lag er weer een meisje ze woog 537 gram.

En toen stagneerde de boel,Donna kreeg wel een paar ween maar toen brak het vlies van de pup en liep het vruchtwater weg,dan moet de pup snel geboren worden ,maar Donna kreeg geen weeen meer in overleg met de DA oxitocine gespoten maar geen reactie en bij het toecheren voelde Carin mijn vaste bevallingsassistente de pup wel ,weer overleg met de DA en dan maar heen rijden.

Daar nog eens Oxitocine gespoten en toen kwamen toch de weeen en de pup.Helaas heeft de pup toch te lang in het geboortekanaal vast gezeten en was overleden ik heb nog mond op mond beademing geprobeerd en natuurlijk hardmassage en flink wrijven maar het mocht niet baten.

Natuurlijk wist ik dat er nog eentje moest komen maar dacht die doen we thuis wel,nou haha ik had beter moeten weten omdat de anderen ook heel vlot kwamen ik zat in de auto en gelukkig voor een rood stoplicht en kijk achterom en zie ineens de pup daar liggen,snel de auto aan de kant en de pup droogwrijven, met de kleine rakker op schoot hup naar huis.

Deze mooie man is om 13.10 geboren en woog 530 gram.

Donna is een hele lieve goede moeder en was niet bij de pups weg te krijgen ,dag en nacht waken terwijl ze zelf niet lekker was en heel erg oververmoeid maar niet de ogen dicht doen.

Ben met haar nog naar de DA gegaan en ze heeft Calsium gekregen en een AB kuurtje ,uit bloedonderzoek kwam dat ze ietsje bloedarmoede had en eiwit te kort door de bevalling maar het lichaam brengt dat na een aantal dagen zelf weer op pijl.

Depups zijn inmiddels 2 weken oud en doen het heel goed de oogjes zijn open en de oortjes gaan open en ze beginnen al te lopen in plaats van tijgeren.

Ze zijn allen Grauw in lichte en donkere variaties.

En we zijn super trots op mama Donna en de pupjes.