drachtdagboek

© Copyright. All Rights Reserved.

Drachtdagboek F nest. 2019


We hebben deze keer nogmaals voor Larino,s Rajano von Excalibur gekozen als partner voor Bella-Ciara Fidelis.

Wij vinden dat de Combinatie tussen deze twee zeer mooie lieve stabiele pups opleverde en willen daarom deze Combinatie nogmaals herhalen.


Bella werd 16 Mei loops en 29 Mei is ze voor het eerst gedekt.

Intussen zijn er 3 geslaagde dekkingen geweest en was het wachten tot het moment van de echo 4 weken later.

Wij merkten met 2 a 2enhalve week dat Bella wat misselijk was ,een voorteken wat we de vorige keren bij haar dracht ook zagen.

Met 28 dagen gerekend vanaf de 2e dekking zijn we een echo gaan doen op Vrijdag 28 Juni en daar werd bevestigd dat Bella drachtig is.

We hebben in ieder geval al 4 pupjes gezien maar het aantal dat daadwerkelijk in haar buik zit kan makkelijk een meerfout daarvan zijn,hier zullen we pas aan het eind van haar dracht achter komen.

Nu eerst maar eens goed voor Bella zorgen en hopen dat ze niet te veel last van de warmte heeft. 

Na het weekend op Maandag zagen we ineens een bloeding bij Bella en dit bleef de de Dinsdag en Woensdag ook zo,niet heel erg maar toch iets waar we niet gerust op waren dus toch maar weer een afspraak gemaakt voor een echo.

Donderdag 4 juli zijn we voor de echo gegaan en alles bleek oke te zijn nu zelfs meer vruchtjes gezien dan de eerste echo,vanaf diezelfde Donderdag was het bloeden gelukkig ook over.

Bella is nu 36 dagen drachtig oftewel 5 weken.

Alles loopt tot nu toe voorspoedig ,het buikje word dikker.Vrijdag 12 juli, 6 weken alles gaat nog lekker heb Bella deze week iets meer eten gegeven want ze was naar mijn mening een beetje te dun,terwijl je het buikje wel ronder ziet worden en de melkklieren al een beetje aan het werk gaan.Bella wil het liefst voor 2 eten en moet wat vaker naar buiten ,ze kan de boel niet zo lang meer ophouden dus ben ik al twee nachten er uit geweest omdat mevrouw naar buiten moest,maar ook dat hoort erbij.


19 Juli, we zitten inmiddels op 7 weken en Bella haar buikje is nu duidelijk flink gegroeid.

Alles gaat voorspoedig en er is dus ook niet zo veel nieuws te vertellen ,alleen dan dat haar melkpaketten al aardig gevuld raken


8 weken en op vrijdag de 26ste staat een rontgen gepland,zo spannend om dan te zien hoeveel pupjes ze draagt,7 waren er duidelijk op de foto te zien dus we weten wat we kunnen verwachten.

Heel misschien zou er nog een 8ste achter de volle darmen kunnen zitten maar ik denk zelf dat dat niet zo is.


Vanaf 27 juli is Bella vooral s'nachts vaker onrustig ,moet er nog een keer extra uit en loopt vaker in de nacht heen en weer,Zondag nacht weet ik zeker dat de Bevalling niet lang meer op zich laat wachten ,Bella zoekt mij vaak op en wil plekken zoeken loopt heen en weer van de kamer naar de kennel en dan weer naar buiten en de garage in.

Even temperaturen en haar temperatuur is meer dan een graat gedaald dus ook dat bevestigt mijn vermoeden.

vanaf 7 uur s;morgens loopt ze af en toe naar de kennel om daar te graven en dan weer weg, weet dan al zeker dat ze daar bevallen wil.

Toch neemt ze overdag nog genoeg rustmomenten en ligt dan een tijd buiten te slapen.

Op een bepaald moment is ze aan het krabben en bijten in het matras ,hele stukken matras worden eruit getrokken


en om 16.49 zien we de eerste wee en om 17 uur 35 word de eerste pup geboren een zwart reutje van wel 664 gram.


even droogmaken en gauw meenemen naar de werpkist en mama Bella volgt argwanend en gaat met de pup in de werpkist liggen om de pup verder droog te likken en te laten drinken.

Vervolgens gaat de bevalling vlot en komen de pups een voor een ter wereld ,nummer 2 ook weer een zwart reutje om 18.25 met een behoorlijk gewicht van 699 gram.

Daarna een zwart teefje ongeveer een half uurtje na het reutje om 19.39 met een gewicht van 528 gram.

Om 20.03 weer een teefje en deze is grauw en heeft een gewicht van 599 gram.

Daarna  weer binnen een uur een volgend zwart reutje met een gewicht van 570 gram.

Bella is goed op dreef en neemt geen pauze want de volgende is er al weer om 21.59 en is grauw en weegt 618 gram en dan is de laatste er al binnen een half uur weer een teefje van 592 gram en zwart.

Eigenlijk hebben wij Bella niet hoeven helpen ,ze deed alles vlot op eigen kracht en waren wij er ter ondersteuning met lieve woordjes en drinken en handdoeken om de pups een beetje droog te wrijven,er is maar een ding waar ik bij Bella altijd op letten moet en dat is dat ze de navelstreng niet te kort afbijt maar verder had ze een super bevalling en is ze een super moeder,lief en zorgzaam voor haar pupjes.

Intussen zijn we twee dagen verder en de pups doen het goed ondanks het te warme weer.